Etiketter

, , , , , , , ,

Nu tänker jag berätta lite mer om varför värmen är smärtsam psykiskt för mig. 

Varje kväll är jag stressad för att gå och lägga mig. Kommer jag att kunna sova? Eller bara ligga där och våndas? Ingen vet. Jag har nyligen trappat ner på benzodiazepiner, så sömnen är inte alltid garanterad. Det andra då. Kommer jag svettas ihjäl? Kommer jag kunna andas? Ingen vet.

Det känns jobbigt att vara i mataffären, inte bara för att det är varmt – jag blir mer ilsken. I går skulle jag handla några varor. Snabbkassan gick helt åt helvete, så jag bara släppte korgen och gick förbannad därifrån. Jag överreagerar lättare när det är för varmt. Covid-kaoset gör det inte precis bättre.

Min lägenhet är väldigt varm just nu. Jag måste vädra hela tiden och jag kan inte göra korsdrag. Jag mår dåligt av att svettas hela tiden. Duscha är inte min favorit heller.

Jag vill verkligen inte att det ska vara varmt när jag går och lägger mig. Det är dessutom besvärligt när jag känner mig stressad för att jag blir svettig innan jag ens nått sängen.

Visst finns det positiva saker med att det är sommar. Till exempel att det är ljust på kvällen, att bada och att man slipper ha så mycket kläder på sig.