Etiketter

Anna, en av mina läsare, har frågat om vad man får göra på diagnosgruppen som jag går på, så jag tänker skriva lite om detta.

Från början var vi en väldigt stor grupp, så vi delade upp oss i två grupper redan vid första tillfället. I den gruppen, av dessa två, som jag hamnade i är det två ledare. En psykolog och en arbetsterapeut. Första gången fick vi ett häfte med information om allt vi skulle gå igenom. I dessa häften finns det även plats för egna anteckningar, även om det inte är ett måste.

Jag har gått dit en gång i veckan i ungefär en månad nu. Varje gång har vi haft ett speciellt tema som berör diagnosen Aspergers syndrom. Några av de ämnen som vi har tagit upp är socialt samspel, sammanhang och detaljer, planera och organisera samt sinnesintryck.

I min grupp är vi som mest ca 10 personer och dessutom 2 ledare. Det blir mycket genomgångar på vita tavlan av informationen vi får. Man är där i en timme och 45 minuter. Någonstans i mitten av sessionen får man ta fika. Vi fikar alltid medan ledare fortsätter att ha genomgångar, så att vi slipper de här småpratssituatonerna. Det tycker jag är hur bra som helst.

När det kommer till vilka regler som gäller, så har jag för mig att man kom överens om dem tillsammans första gången. Sådant som vi ska försöka hålla oss till i gruppen är att vänta på sin tur att prata samt räcka upp handen om man vill fråga eller delge någonting.

Hoppas att detta är ett tillräckligt bra svar.