Etiketter

                                      (Bilden är tagen från http://adlibris.com/)

 

Denna bok är skriven av Bob Hansson. Den handlar om hur han med slitet pass och utan visum lyckas ta sig in i landet Indien och hur hans resa fortlöper. Han blir förälskad i Alak, en kvinna han träffar där. Dock är han övertygad om att det någonting mer, så han sätter sig på tåget och fortsätter sin resa. Många saker hinna hända på vägen tills han träffar gurun BabaBaba, som kommer att förändra hans liv. I boken får man även ta del av andra historier, både i dåtid och nutid, som spelar roll för den huvudsakliga berättelsen.

Den här boken är annorlunda från det jag vanligtvis brukar läsa. Det är väldigt många historier som tar form i boken. På framsidan (som ni ser på bilden) står det ”eller en hyllning till den blågrönaalgen”. Boken kan gå från att vara hysteriskt rolig till att vara gravallvarlig –  Vad kommer att hända med mänskligheten i framtiden? Har den blågrönaalgens arbete varit förgäves? Varje historia, förutom den självbiografiska Indien-historian, handlar om liv som kommer till och hur allt hänger samman. Man får även ta del av tillbakablickar i föfattarens liv innan han åker till Indien, som skildras med känsla och humor.

Jag tycker att den här boken är något utöver det vanliga. Boken är skriven på ett bra och uttrycksfullt sätt, men också med väldigt mycket humor. Dessutom ger den upphov till många sinnesstämningar och känslor. Detta är verkligen en bok jag kommer att minnas.