Etiketter

, , ,

Den här dagen har varit en sådan då det enda som var planerat var ett möte kl 13 på habiliteringen, så resten av dagen har jag fått fylla ut med lite olika saker. Handla stod på min lista idag, så det är väl det jag har gjort. Resten av tiden har jag i princip bara vilat och sedan klockan 20 var det dags för Lyxfällan, haha.

Att vila resten av dagen, efter att ha varit på habiliteringsmötet och direkt efter det handlat, var välbehövligt. När jag vaknade imorse kände jag mig väldigt sliten, efter att ha haft förlamande ångest kvällen innan. Dessutom fanns det ingen hallonkräm och ingen mjölk hemma. Det betydde att jag varken kunde få dricka mitt te med mjölk (utan mjölk blir äckligt) eller hallonkräm med mjölk. Istället så åt jag kanel-knäcke med pålägg, som fick bli färskost och creme av grön oliver. Det brukar vara gott att äta, men inte på morgonen upptäckte jag. Jag gillar inte att äta saker som man måste tugga då, så det var jobbigt. Sedan åt jag inte förrän jag kom hem från affären efter habiliteringsmötet. Då var jag så hungrig att jag nästan började gråta för att det inte fanns några rena kastruller, så jag sparkade foten i väggen. Typiskt mig, haha. Jag tog mig i alla fall samman och fixade i ordning en sen lunch.

Habiliteringsmötet var som vanligt. Vi fortsatte att gå igenom materialet angående svårigheter relaterade till diagnosen Aspergers syndrom. Vi pratade först om automatisering, som är förmågan att göra saker automatiskt. Jag klarar ju av att duscha utan att tänka på vad jag ska göra, alltså att jag mest tänker på annat då. Därimot är det mycket jobbigare när jag pratar med folk – det går inte automatiskt. Jag går alltid igenom vad jag ska säga och inte säga i huvudet innan jag pratar, vilket kan vara väldigt jobbigt. Att ha sämre förmåga att automatisera kan ha fördelar också, som vi också pratade om. Jag kan inte riktigt komma på något bra exempel, så jag ger fan i att komma på något just nu.

Idag har jag känt mig trött och frustrerad, lite smått nedstämd också. Ingenting känns riktigt som det ska.

Nåja, nu avrundar jag här.