Etiketter

Jag stod längst fram, närmast scenen.  Efter två och en halv timmes väntan, för min del, inleddes konserten med ”Beväpna dig med vingar”. Jag blev överlycklig när Thåström spelade ”Kriget med mig själv” – en låt av imperiet (för er som inte vet så var Thåström sångare i Imperiet, som existerade mellan 1983 och 1988). Om man bortser från ”Kriget med mig själv”, så spelade Thåström även några andra Imperiet-låtar. Dessa andra var ”Du Ska Va President” och ”Rock ‘N’ Roll E Död”.

Thåström har släppte sin nya skiva ”Beväpna dig med vingar” 15 februari 2012, så flera av låtarna han spelade var naturligtvis från denna. Förrutom låten han inledde med, ”Beväpna dig med vingar” spelade han ”Låt dom regna”, ”Smaken av dig”, ”St Ana katedral”, ”Dansbandssångaren”, ”Nere på maskinisten” och ”Samarkanda”. Min personliga favorit är ”Nere på maskinisten”, tätt följd av ”St Ana katedral”.

Låtar från Thåströms tidigare soloalbum spelades också. Från plattan ”Kärlek är för dom” spelade han låten med samma titel som albumet, ”Axel Landquists Park” och ”Kort biografi med litet testamente”.  ”Ingen neråtsång”, som är en ganska ofta återkommande låt på Thåströms spelningar, ligger på albumet ”Det är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal”- den spelade han även denna kväll. Från ett av hans äldsta soloalbum, ”Xplodera mig 2000”, spelade han en låt – ”Miss Huddinge 72”. Han spelade även”Främling överallt, som är en av mina favoriter – den ligger på albumet ”Skebokvarnsv. 209”. Två av de sista låtarna på konserten, också de från ”Skebokvarnsv. 209”, var ”Fanfanfan” och ”Sönder Boulevard”.

Detta var en riktigt stark musikupplevelse, som alltid när jag ser Thåström. Hans musik har länge betytt mycket för mig. Jag är väldigt glad över hans låtval och hans närvaro på scenen. Några gånger var jag mindre än en meter från Thåström när jag sträckte ut handen. Det var riktigt häftigt. Ofta brukar han hålla sig på avstånd från publiken, så det var spännande att han verkligen utnyttjade hela scenen. Spelningen var helt underbar och det var nog bland det bästa jag har sett med Thåström.