1 paket tomatkross
1 pressad vitlöksklyfta (jag struntade i denna ingrediens, eftersom jag hatar vitlök…)
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 krm sambal oelek (skippade detta också, eftersom jag hatar starkt…)
1 msk oliv- eller rapsolja
1 burk kidneybönor (fungerar egentligen lika bra med andra bönor)
2 nävar djupfrysta gröna bönor (går lika bra att köpa dem på burk)
0,5 tsk basilika
2-3 dl avrunnen majs
3-4 skivor fetaost eller getost
färsk basilika (inget måste)

Koka upp tomatkross, vitlök, grönsaksbuljongtärning, sambal oelek, olja och kidneybönor med spad.

Tillsätt därefter de djupfrysta bönorna och smaka av med basilika. Låt småputtra i några minuter. Lägg på majs och en bit fårost samt färsk basilika (som sagt, den färska basilikan är inget måste).

Servera med couscous eller quinoa.

Ett tips som stod i boken (som jag ej har provat än): Byt gärna ut fetaosten mot marinerad tofu.

(Observera att det med kursiv stil är mina egna noteringar!)

KÄLLA:

Receptet är hämtat från:Vegetariska kokboken – grundkokbok” av Inga Britta Sundqvist (ca Bokförlag, Forma Books AB 1984).

/Y,