Etiketter

, ,

Hello mina kära läsare!

Nu är klockan ett på natten och den senaste timmen har jag ägnat åt att kolla på dokumentären  ”Berny Blue”. Den handlar om författaren Berny Pålsson som har skrivit böckerna ”Vingklippt Ängel” och ”Känn Pulsen Slå”. Dokumentären gjordes dock innan den senare boken kom ut.

Dokumentären handlar om Berny Pålsson som kämpar sig tillbaka till livet från en dimma av missbruk och psykisk sjukdom. Man får följa Berny på olika behandlingshem och när hon är hemma – hon bor med sin pojkvän Jonas och sina katter.

Dokumentären gick rakt in i hjärtat. Jag har läst båda hennes böcker och tycker väldigt mycket om dem, sättet de är skrivna på. Fast man kan påverkas negativt om man mår dåligt – det vet jag av egen erfarenhet. Så om du vill läsa böckerna eller se dokumentären så tycker jag att man bör må någorlunda bra. Detta beror förstås helt och hållet på hur man är som person. Hur mycket man påverkas – men som sagt, man bör inte må alltför dåligt när man läser böckerna.

Både böckerna och dokumentären rekomenderar jag varmt. Ärligt talat var jag lite orolig att dokumentären eventuellt skulle få dålig inverkan på mig, men ack så fel man kan ha! Den plockar fram många bra budskap som jag kommer att ta med mig i livet.

/Y,